Móric
9 °C
15 °C

93 ember tűnt el Tonga-szigeteknél

2009.08.09. 08:09 Módosítva: 2009.08.09. 08:14
A Tonga-szigetek térségében szerda éjjel történt kompbalesetben már 93 embert tartanak számon eltűntként, köztük négy franciát és németet, illetve egy japánt.

Pénteken még úgy adták meg az eltűntek számát, hogy 60-nál többen vannak. Egy rendőrfelügyelő azonban vasárnap elmondta, hogy a kompon 149-en utaztak, közülük 54 embert kimentettek, kettőnek pedig megtalálták a holttestét. Az egyik biztos halálos áldozat egy Új-Zélandon élt brit férfi, a másik pedig egy polinéziai nő. Nem tudni pontosan, hány német és francia van az eltűnt külföldiek között.

A Princess Ashika nevű kiöregedett vízi járművet működtető társaság korábbi közlése szerint 117 ember volt a kompon. Most hozzátették, hogy a jármű befogadóképessége 200 utas, tehát szerintük nem igaz az az állítás, hogy túlterhelt volt. A tongai közlekedési miniszter szerint a komp minden kétséget kizáróan üzemképes volt.

Szombaton megérkeztek a helyszínre azok a mentőbúvárok, akiket Ausztrália és Új-Zéland küldött a 169 szigetből álló, dél-csendes-óceáni országba, de egyelőre nem találták meg a roncsot a tenger fenekén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport