Denevérként lógtak egy elromlott körhinta utasai

2009.08.09. 17:31
Háromnegyed órán át fejjel lefelé lógott egy meghibásodott körhinta 15 utasa Berlinben.

Vasárnapi sajtójelentések szerint a vízszintes és függőleges tengely körül nagy sebességgel mozgó Stargate szerkezet szombaton este hirtelen leállt. A több mint tíz méteres magasságban megállt kabinokban nagy félelem uralkodott el, mert nem lehetett tudni, hogy az üzemzavar miatt vajon nem oldanak-e ki az utasokat az ülésekhez rögzítő biztonsági övek.

A helyszínre riasztott tűzoltók a meghibásodás utáni 45. perc körül tudták csak kiszabadítani a berlin-zehlendorfi német-amerikai szabadtéri fesztiválon felállított körhinta foglyait. Két személyt keringési problémák miatt kórházba kellett szállítani. A lefoglalt berendezést a hatóságok vizsgálják. Vasárnap délutánig még nem tudták kideríteni a meghibásodás okát.

Egy héttel korábban ugyanazon a fesztiválon tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy 11 éves fiú. A hullámvasúton utazott testvérével. A menet végén holtan találták az ülésben. Halálának pontos okára a boncolás sem derített fényt, annyi azonban a vizsgálat jelenlegi állása szerint biztosnak mondható, hogy a berendezés megfelelően működött.