Kifosztottak egy szaúdi hercegnőt Szardínián

2009.08.09. 13:38
A tolvajok majdnem hárommilliárd forintnyi zsákmánnyal léptek le a szardíniai szállodából. Betörés történt egy másik luxushotelben is, de ott jóval szerényebb volt a széf tartalma.

Tolvajok jártak egy Szardínián nyaraló szaúdi hercegnő szállodai szobájában, ahonnan összesen 11 millió eurónyi (2,9 milliárd forint) ékszert és más értéktárgyat vittek magukkal - írta vasárnap a La Stampa című olasz lap. Tíz perc is elég volt, hogy a bűnözők hangtalanul bejussanak az apartmanba, és eltávolítsák a hercegnő széfjét.

Az esetről szintén beszámoló La Repubblica szerint a lopás diplomáciai incidenst is kavarhat. Nem sokkal az eset után ugyanis Szardíniára érkezett a római szaúdi követség egyik katonai illetékese, de a szállodában vizsgálódik az olasz titkosszolgálat és több nemzetközi diplomata is.

Szintén tolvajok jártak egy másik luxushotelben Costa Smeraldán is: ott egy marokkói üzletember szobájából vitték el a széfet, mintegy 150 ezer euró (40 millió forint) értékű ékszerrel és pénzzel. A betörők ugyanazt a technikát használták, mint a szardíniai esetben: a széfet kitépték a falból, és magukkal vitték.

A két betörés az elmúlt héten történt az Iti Hotels szállodalánc épületeiben, ám pontos napot az olasz hatóságok nem adtak meg. A vizsgálat vezetői szerint a lopásokat egy belső informátorral rendelkező, tapasztalt betörőbanda követi el, és nem zárják ki, hogy külföldiek is érintettek a bűncselekményekben.