Emma
9 °C
26 °C

Baltával rontott idős házaspárra egy rabló Győrben

2009.08.11. 16:51
A szomszédok hallották meg, hogy valaki rátámadott egy idős házaspárra. A kiérkező rendőrök elfogták a brutális rablót.

Baltával támadt egy idős házaspárra Győrben egy 40 éves román férfi kedd hajnalban, a 78 éves férfitől és a 73 éves feleségétől pénzt követelt a támadó. A tettes a házaspár családi házához tartozó fészerből vette magához a baltát, késével kivágta az ablakon a szúnyoghálót és bemászott a lakásba.

A külön szobában alvó házaspár férfi tagját fejbe vágta a baltával, segítségére siető feleségét pedig fellökte a betörő. Az idős ember orrcsont-, valamint többszörös arccsonttörést szenvedett. Felsége zúzódásokkal és vágott sérülésekkel úszta meg a támadást.

A rendőrséget a szemben lévő ház lakói értesítették, miután hallották az idős emberek segélykiáltásait. A rendőrök megérkezésekor az addig még dulakodó betörő a ház kertje felé menekült, de elfogták.

A támadó a rendőrségen beismerő vallomást tett. Elmondása szerint korábban többször vállalt munkát Nyugat-Európában, és most is azért érkezett Magyarországra, hogy innen folytassa útját Németországba. Állítása szerint iratait Budapesten ellopták, pénze nem volt. Azért tört be az idős házaspárhoz, hogy pénzt szerezzen.

Az őrizetben lévő férfi ellen nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt indított eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, közölte Kocsis Tünde alezredes, szóvivő.