Bezárt a csornai strand

2009.08.11. 17:08
Bezárt és idén már ki sem nyit a csornai termálfürdő. Az üzemeltető cég képviselőivel hiába keresi a kapcsolatot az önkormányzat, nem érik el őket, írja a Kisalföld.

Az ÁNTSZ felfüggesztette a csornai termálfürdő működési engedélyét, mondta a Kisalföldnek Turi György polgármester. A lap információi szerint baj volt a vízminőséggel és balesetveszélyes volt a strand területe.

Június elején itt szenvedett balesetet egy ötéves kisfiú, rádőlt egy focikapu. Életéért egy hétig küzdöttek az orvosok, de nem tudták megmenteni.

A rendőrség szerint a kapu feltehetően nem volt rögzítve, mivel korábbi helyéről, a homokos környezetből egy füves területre helyezték át. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatja az eljárást az ügyben.

Az üzemeltető, Kerti Park kft. vezetői eltűntek, a strandot most biztonsági őrök őrzik. A polgármester szerint idén már nem nyitják meg. Turi György azt ígéri, minden, szerződésbe foglalt jogukkal élni fognak a kft.-vel szemben. A kötbér 50 millió forint, ezenfelül a nyári szezonban minden zárva tartott nap után további 100 ezer forintot követelhetnek.