Hajánál fogva merült el egy kislány

2009.08.11. 12:24
Víz alól kellett kimenteni egy kislányt a debreceni élményfürdőben, miután a haját beszippantotta a medence mintavételi kapillárisa. A fürdő igazgatója közölte: a szerkezet teljesen szabályosan működött, mégis átalakítják, hogy elkerüljék a hasonló baleseteket.

Az eset még péntek este történt a mediterrán élményfürdő hullámmedencéjében, amikor nem volt hullámkeltés - mondta el Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. igazgatója. A kislány hosszú haja beszorult a medence mintavételi kapillárisának mintegy 3 milliméter széles nyílásába, amelyben folyamatos a vízáram. A kislány nem tudta a haját kiszabadítani, ezt azonnal észlelték az úszómesterek, akik beugrottak a vízbe és rögtön kimentették a gyereket.

Miután a kislány sok vizet nyelt és a légcsövébe is víz került, rövid ideig lélegeztetni kellett. A kislányt a mentők megfigyelésre kórházba vitték, de azóta már kiengedték, teljesen jól van. Fazekas Lajos elmondta: az ügyben időközben elrendelt és azóta befejeződött külső és belső vizsgálat egyaránt rendben talált mindent. Hozzátette a mintavételi kapilláris szabályos, a hazai medencékben általánosan használt berendezés, ennek ellenére azt a hasonló esetek elkerülése érdekében átalakítják.

A budapesti Aquaworld élményfürdőben július 23-án egy 9 éves kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.