Egy bécsi játszótéren kaptak el egy magyar nőt

2009.08.12. 10:54
Egy bécsi játszótéren, 20 hónapos gyerekétől elszakítva, őrizetbe vettek, majd fogdára szállítottak egy győri nőt egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt. A Kisalföld cikke szerint a nő csak 10 óra után kapott tolmácsot, addig azt se értette, hogy miért kapták el. Foltányi Viktória valószínűleg bepereli az osztrák hatóságokat.

Foltányi Viktória a párjával és 20 hónapos kisfiukkal a férfi kinti fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba. A nő a gyerekkel egy bécsi játszótéren volt, amikor megállt mellettük egy rendőrautó. A nőt lopással gyanúsították, pontosabban azt állították, hogy tetten érték. A kisfiút átadták az apának, őt pedig előállították. Két tanú állítólag az alapján vallott a 27 éves nőre, hogy "sötét a haja, babakocsit tolt és magyarul beszélt" - olvasható a Kisalföld cikkében.

A nő elmondása szerint hónalját, testnyílásait átvizsgálták, ujjlenyomatot vettek tőle. Tolmácsot órák múlva kapott. Majd egy másik fogdába vitték, ott újabb procedúrának tették ki. A család eközben segítséget kért a bécsi magyar főkonzulátustól, de úgy tűnt számukra, hogy ott nem hisznek a nő ártatlanságában. Foltányi Viktória közel három napot töltött elzárva. A család ügyvédet fogadott, az ő közbenjárására 500 euró óvadék kifizetésével engedték szabadon Foltányi Viktóriát - írta a Kisalföld.