Éhen halt a gyerek, nyolc évet kapott az anya

2009.08.12. 17:12
Életveszélyes állapotban találta kétéves gyerekét egy német nő, amikor hazatért karácsonyi útjáról. Nem csoda, az anya pár keksszel és némi innivalóval zárta be a gyereket a lakásba három napra. Ám a gyerek állapota ellenére nem hívott mentőt, hagyta meghalni a fiát. Nyolc év börtönt kapott.

Nyolc év börtönre ítélte szerdán egy német bíróság azt a nőt, aki tavaly karácsonykor elutazott a barátaihoz, és magára hagyta két éves gyerekét, aki éhen halt.

A 25 éves nő, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, Robin nevű csemetéje mellé néhány kekszet és egy flakon italt tett, majd bezárat a lakásba. Pedig másik fiát magával vitte karácsonyozni. Amikor három nappal később hazatértek, Robin már életveszélyes állapotban volt. Az anya azonban nem hívta a mentőket, és a gyerek két nappal később meghalt.

Hasonló eset történt a 25 éves nő ügyével majdnem egy időben, Németországban. Egy három éves kislány halt éhen, mert szülei magára hagyták. A két eset miatt heves vita kezdődött Németországban a gyerekvédelmi szolgálatok működéséről, illetve hatékonyságáról.