Sorozatbankrablót fogtak el

2009.08.12. 13:35 Módosítva: 2009.08.12. 13:48
Majdnem négymillió forintot zsákmányolt három bankrablás során egy kecskeméti férfi, de kétszer hoppon maradt.

A fővárosban fogták el a múlt héten a kecskeméti takarékszövetkezetek ellen az idén elkövetett rablások gyanúsítottját.

Három sikeres rablást és két rablási kísérletet ismert el az a 38 éves kecskeméti férfi, akit a Bács-Kiskun megyei rendőrök információi alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai fogtak el múlt pénteken egy budapesti bérelt lakásban, mondta Polyák Zsolt őrnagy.

A rablásokat azonos módszerrel és egyforma álcával elkövető tettes a három helyszínen összesen 3,8 millió forintot zsákmányolt. Az egyik takarékszövetkezetet a férfi kétszer is kirabolta, de egy másik takarékszövetkezetben és egy gyógyszertárban nem sikerült pénzt szereznie.

A rendőrök információgyűjtése alapján sikerült a több embernek jelentős összeggel tartozó férfi korábbi kecskeméti tartózkodási helyét felkutatni, de a gyanúsítottat nem találták meg. Értesítették az NNI-t arról, hogy a keresett személy Budapesten tartózkodhat.

Hiripi Gábor őrnagy, az NNI célkörözési alosztályának vezetője elmondta: a gyanúsítottat - akit más ügy miatt is köröztek - egy budapesti bérelt lakásban fogták el. A férfi együttműködött a rendőrökkel. Megtalálták a rablásoknál használt gázpisztolyt és a motorosmaszkot is.