Agyonverték Kenyában a híres drágakőszakértőt

2009.08.13. 20:31 Módosítva: 2009.08.13. 20:40
Kenyai birtokán leszúrták és husángokkal halálra verték Campbell Bridgest, a világhírű New York-i ékszerház, a Tiffany & Co. szakértőjét. Az idős szakértőt harminc éves fia szeme láttára gyilkolták meg brutálisan. Az elmúlt hónapokban több fenyegetést is kapott a család.

Augusztus 11-én Campbell Bridges fia és négy testőre társaságában 600 hektáros birtokán autózott hazafelé, mikor terepjárójával egy ágakból eszkábált útzárhoz ért. Fia elmondása szerint pont a rendőrségről jöttek, ahová segítségért mentek: már reggel hallották ugyanis, hogy a "banditák árkokat készítenek a birtokon", és az elmúlt három év során számos halálos fenyegetést is kaptak. A rendőrök nem foglalkoztak a drágakőszakértőt ért fenyegetéssel: "Hagyták meghalni", vádolta utólag Bridges fia a kenyai hatóságokat.

Miután megálltak, a késekkel, dárdákkal és husángokkal felfegyverzett banditák azonnal rájuk támadtak. A testőrök közül kettő azonnal elmenekült, így csupán négyen maradtak a túlerőben lévő támadókkal szemben.

bridges

Bridges halálos késszúrást kapott, de fia is megsérült: igaz, ő megúszta egy 15 cm-es vágással. A hetvenegy éves férfi még élt, amikor kórházba szállították, de sérülései végzetesnek bizonyultak.

A Skóciában született drágakőszakértő angol-amerikai kettős állampolgár volt, így mindkét ország hatóságai nyomozást indítottak az ügyben.

Fia meg van győződve róla, hogy tudja, kik az elkövetők, hiszen régóta vitatkoznak a birtok tulajdonjogáról, és tudják, kikkel állnak szemben. A kenyai hatóságokban azonban a történtek után nem bízik.

Bridgest egy lelkész barátja a BBC-nek "egészséges, a konfrontációt mindig felvállaló, de mégis melegszívű embernek" nevezte. "Senkitől nem ijedt meg: ha megtámadták, kész volt ökölre kelni az igazáért".

Bridges elismert drágakőszakértő volt, ő fedezte fel a zöldszínű tsavorite-ot, és a világhírű New York-i ékszerészház, a Tiffanny and Co. tanácsadójaként is dolgozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport