Babakocsit sodort el a zebrán egy autós Szegeden

2009.08.14. 12:42 Módosítva: 2009.08.14. 12:51
A zebrán sodort el egy babakocsit egy autós Újszegeden csütörtök este. Az egyéves kislány kiesett a babakocsiból és súlyos sérüléseket szenvedett, szülei könnyebben sérültek. Az autós elhajtott a helyszínről.

Csütörtökön este Újszegeden egy Mitsubishi a Temesvári körúton, a Fő fasori kereszteződésnél átment a piroson, és elsodorta a zebrán babakocsit toló családot, olvasható a rendőrség közleményében.

A babakocsiban fekvő 1 éves kislány kiesett a kocsiból. Őt súlyos sérülésekkel szállította el a mentő. Édesanyja, valamint édesapja könnyebben sérült.

Az autós a baleset után megállt és kiszállt, ám miután közölték vele, hogy rendőrt hívnak, visszaült a kocsiba és továbbhajtott. A szülők megjegyezték az autó rendszámát, így a rendőrségen rövid időn belül sikerült azonosítani a jármű tulajdonosát.

Ekkor derült ki, hogy a kocsit nem ő, hanem egyik ismerőse vezethette, akinek azért adta oda az autót, hogy műszaki vizsgára készítse fel. Késő este a híd lábánál megtalálták a járőrök az autót, azonban a sofőr már nem volt ott.

A rendőrség jelenleg is keresi a férfit. Az ügyben a segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja alapján is indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság .