Újabb drogdílereket fogtak a Szigeten

2009.08.15. 22:59
Öt férfit, három szenegálit és két nigériait állított elő két nap alatt a rendőrség a Sziget Fesztiválon kábítószerrel való visszaélés gyanújával.

A BRFK munkatársai augusztus 13-án este fél tíz körül a Hajógyári szigeten, a Sziget Fesztiválon igazoltattak három szenegáli és egy nigériai férfit, akik gyanúsan viselkedtek. A csomagjaik illetve a ruházatuk átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagok, és alufóliába csomagolt zöld növényi törmelék került elő. A négy férfit a nyomozók elfogták és a harmadik kerületi rendőrkapitányságáon előállították.

A fesztiválon 2009. augusztus 14-én este a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai figyelte fel egy nigériai férfira, aki, amikor a rendőröket meglátta, futásnak eredt, és a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem állt meg. A rendőrök utána futottak és eközben látták, hogy egy csomagot dob a mobilkerítés tövébe. A nyomozók a férfit utolérték, elfogták és a Szigeti Rendőrőrsre előállították. Megkeresték az eldobott csomagot, amelyben színes tablettákat, valamint alufóliákba csomagolva növényi eredetű kábítószergyanús anyagot találtak.

Mindkét ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja kábítószerrel való visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.