Lezárások tömkelege augusztus 20. miatt

2009.08.17. 11:19
Csütörtökön a fél város le lesz zárva, sok helyen már kedden és szerdán is tilos parkolni.

Már hétfőn is lehet számítani forgalomkorlátozásra a csütörtöki állami ünnepségek miatt, lezárják az Erzsébet híd északi járdáját és a mellette levő forgalmi sávot. Augusztus 20. miatt már kedden lezárják az Lánchíd déli járdáját. Augusztus 19-én estétől tilos a parkolás a Kossuth téren és közvetlen környékén, valamint az Andrássy út két oldalán levő szervízutakon a Bajza utca és a Hősök tere között.

Augusztus 20-án reggeltől tilos a parkolás a Citadella környékén, a Döbrentei tér és a Rudas fürdő környékén, a Várkert rakparton, a Széchenyi rakparton, a Jászai Mari téren, a Belgrád rakparton, a Gellért rakparton, a Gellért téren, a Rezeda utcában és a Kelenhegyi út egy részén is.

Lezárják a teljes pesti alsórakpartot is is a Margit híd és a Petőfi híd között.

Augusztus 20-án délután lezárják a teljes Erzsébet hidat és a Lánchidat is.

A főváros által szervezett ünnepség miatt keddtől tilos megállni járművel a Pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Aznap este a rakpart egy részét le is zárják. A honvéd tisztavatás miatt a Hősök tere környékén lesznek parkolási tilalmak már keddtől, illetve lezárások már szerdától. Szakaszosan bizonyos időközökre az Andrássy utat is lezárhatják, a Hősök terétől egészen az Oktogonig.

A Mesterségek Ünnepe nevű rendezvény miatt A Várban lesznek lezárások, a Dísz tér környékén parkolni már most is tilos. A Szent Jobb Körmenet miatt szerda estétől tilos parkolni a Bazilika környékén és a környező utcák egy részében, azokat egyébkén 20-án délután le is zárhatják.

A Borfalu rendezvény miatt az '56-osok terén tilos parkolni már 11-e óta, a rendezvények rendőri biztosítása pedig az Állatkerti körúton, illetve a Kossuth térnél a Zoltán utcában fog állomásozni, ezért azokat is lezárják, szerdán estétől.