Nyomozás a hévízi gyógyfürdő ellen

2009.08.17. 11:52
Nyomozás indult a hévízi gyógyfürdő gazdálkodása miatt hűtlen kezelés gyanújával a városi Fidesz feljelentése alapján. A gyógyfürdő igazgatója politikai támadásról beszél.

Nyomozást rendelt el a hévízi gyógyfürdő gazdálkodása miatt a Zala Megyei Főügyészség. A gyógyfürdő gazdálkodásával kapcsolatban a városi önkormányzat képviselői tettek feljelentést. A rendőrség hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

app Gábor, a Fidesz hévízi elnöke július 28-án közölte az MTI-vel, hogy ismeretlen tettes ellen, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanújával a Sikeres Hévízért önkormányzati képviselőcsoport négy tagja feljelentést tett a gyógyfürdő vélt gazdálkodási gondjai miatt.

A képviselő akkor arról számolt be, hogy július közepén a Hír TV bemutatott egy műsort, amely szerint a gyógyfürdő elmúlt három évének gazdálkodása visszásságokra utal, egyebek mellett túlságosan magas a hitelállománya. Ezt követően a képviselőkhöz olyan adatok, dokumentumok jutottak el, amelyek alapján "esetlegesen büntető törvényi tényállásokat kimerítő cselekmények [...] a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés elkövetésének lehetőségét vetik fel".

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. - korábban kht. - ügyvezető igazgatója a feljelentést akkor alapvetően politikai támadásnak minősítette, mert a képviselőknek minden alkalommal módja volt betekinteni az intézmény irataiba, az elmúlt években pedig ők maguk is jóváhagyták az üzleti terveket és a hitelfelvételeket.