Megvadult lovak törtek-zúztak

2009.08.18. 09:01 Módosítva: 2009.08.18. 09:01
Öt autó összetört és milliós kár keletkezett Vas megyében, Gencsapátiban, amikor hétfőn délután elszabadult egy lovas kocsi. A megvadult lovakat a 89-es főúton sikerült megfékezniük az arra járóknak.

A lovaskocsi hajtója - aki valószínűleg részeg volt - elveszítette uralmát a lovak felett. Az állatok ettől megijedtek, futásnak eredtek, közben a hajtó leesett a bakról. A kocsis nélkül vágtázó lovak a mögéjük kötött szekérrel először Gencsapátiban, a Hunyadi úton törtek-zúztak. Nekimentek egy Opelnek, majd egy Nissannak. Később megrongáltak egy Renault és egy Volkswagent, majd egy Citroent belelöktek a vízelvezető árokba.

Még ekkor sem álltak meg, hanem beszaladtak a 89-es számú főút kereszteződésébe. Ott a lovaskocsi egyik törött alkatrésze beszorult a jobb első kerékhez, ami befékezte a szekeret, így a lovak megtorpantak. Az állatokat az arra járók csitították le. A fékevesztett száguldás alatt a lovak nem sérültek meg, viszont a kár eléri az egymillió forintot. A hajtó ellen vizsgálatot indított a rendőrség, közölte Gábriel Gábor őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.