Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Tilos feltartott kézzel hullámvasutazni

2009.08.18. 20:40
Az egyik brit vidámparkban a zavaró izzadságszagra hivatkozva megtiltják a látogatóknak, hogy feltartsák kezüket a hullámvasutakon. Az intézkedést megszegőket ki is vezethetik a parkból.

Egy brit vidámparkban a jövőben senki sem emelheti kezét a magasba hullámvasutazás közben, írja a Telegraph. A Thorpe park vezetői szerint a 25 Celsius fokot is meghaladó hőségben megizzadt várakozók zavarnák a körülöttük ülőket, ezért vezették be a korlátozást.

Az új szabályra hirdetőtáblákon hívják majd fel a Chertseynél található vidámparkba érkezők figyelmet, de a park alkalmazottai külön figyelmeztetik is a hullámvasútra várakozókat. Az intézkedést megszegőket kivezetik a parkból.

"Azt tapasztaltuk, hogy amikor 25 Celsius foknál magasabb a hőmérséklet, akkor a nemkívánatos szagok már elviselhetetlenné válhatnak, és ilyenkor sokan panaszkodnak nekünk" - mondta Mike Vallis, a park egyik vezetője, aki szerint a náluk található hullámvasutak többsége különösen megemeli az adrenalinszintet.

A hullámvasutakkal is foglalkozó Brendan Walker szakértő hozzátette, hogy az ehhez hasonló vidámparki látványosságokra várakozók az átlagosnál jobban is megizzadhatnak, mivel már előre készülnek a várható izgalomra.