Remek idő lesz az ünnepen

2009.08.19. 13:40 Módosítva: 2009.08.19. 15:54
A meteorológusok szerint semmi sem zavarhatja meg a rendezvényeket. Kék ég, 30 fok lesz. Szombaton jön egy kisebb hidegfront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint várhatóan semmi nem zavarja meg az augusztus 20-i rendezvényeket. Napos, száraz idő lesz, eső nem valószínű, legfeljebb délután jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és az Alföldön ennél hűvösebb is lehet. Napközben 27-31 fok valószínű.

Pénteken is hasonló időre számíthatunk, de szombaton nyugat felől egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt záporok, zivatarok lehetnek. Szombaton nyugaton, vasárnap keleten is mérséklődik a meleg. Hétfőtől megint egyre hosszabb időre kisüt a nap, fokozatosan, újból erősödik a nappali felmelegedés, 28-33 fok közötti maximum a legvalószínűbb.

Idén zajszintet is mérnek

Juhász Gábor, az operatív törzs irányítója szerint mindent megtettek azért, hogy biztonságos legyen az ünnep. Járványveszély sincs, a Kossuth Lajos téren lesznek fertőtlenítős kézmosók, de elsősorban a programok miatt.

Az idén is vannak biztonsági menekülési útvonalak. A tűzijáték környékén lévő közintézmények és a nagy szállodák is megnyitják helyiségeiket, ha arra szükség lenne. Mivel minden évben panasz van a zajra, az idén zajszintmérést rendelt el.

Az operatív törzs csütörtökön reggel 8-tól ülésezik a Miniszterelnöki Hivatal épületében és végig figyelemmel kíséri az ünnepi rendezvényeket. (MTI)