KGST-s autópartit tartanak Szabolcsban

2009.08.21. 09:31
Az egykori szocialista országokban gyártott autók, Csajkák, Volgák, Ladák, Nivák, Zsaporozsecek, Trabantok, Wartburgok, Polski Fiatok és Dáciák vesznek részt azon a KGST Party 2009 elnevezésű rendezvényen, amit augusztus 21. és 23. között rendeznek meg Napkoron és Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A ma is működő, a gazdáik és a magángyűjtők által nagy becsben tartott kocsik közül várhatóan mintegy háromszáz vonul majd fel a három napos rendezvényen - mondta az autós szakember, aki maga is "a szocialista Mercedesek" rajongója.

A járműveket augusztus 21-én, 10 órától fogadják a szervezők Napkor településen. Délután 14 órától rendezik a márkák első versenyét, tájékozódási viadalon vehetnek részt autóikkal a sofőrök, sőt paint-ball is várja a festéklövöldözésre vállalkozókat. Aztán 18 órától az érdeklődők is bekapcsolódhatnak egy közös szalonnasütésbe, amellyel Guinness-rekordot akarnak felállítani. Végül az első napot az In-team együttes koncertje zárja a napkori Napkorona Udvarház szabadtéri színpadán.

Másnap a Nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Múzeumfalu látja vendégül a KGST-autókat és vezetőiket, ahol napközben több vetélkedő is szerepel a programban. A versenyek után Nyíregyházán át vonulnak majd a veterán kocsik Napkorra, igazi karneváli hangulat közepette. Este pedig két koncert is várja az érdeklődőket, az All-Inn és az Exotic együttes fellépésével.

Augusztus 23-án Napkoron a Niváknak szerveznek rodeót, a többi márkának pedig öttusaversenyt. Veterán börzét és kiállítást ugyancsak rendeznek, ahol hiányzó alkatrészekhez is hozzájuthatnak az autótulajdonosok.

Pócsi Attila megemlítette még: előre egyetlen KGST-kocsi tulajdonosnak sem kell regisztráltatnia magát, bárki részt vehet a három napos találkozón, a határokon innen és túlról egyaránt.