Magyarokra támadtak Trogirban

2009.08.22. 14:25
Fabotokkal rongálták meg magyar fiatalok autóját pénteken este a horvátországi Trogirban; a horvát sajtó beszámolója szerint egy helyi fiatalokból álló társaságnak nem tetszett, hogy előző este a magyarok hangosan énekeltek egy kávézóban.

A spliti Slobodna Dalmacija napilap internetes oldala szombaton arról számolt be, hogy három huszonéves magyar fiatal – köztük egy 22 éves nő – a Trogir melletti Ciovo-szigeten, Okrug Gornji egyik tengerparti kávézójában töltötte a csütörtök estét. Dalolgattak, de a helyi fiatalok egy részének nem tetszett az éneklés, amiből szóváltás kerekedett, de akkor még nem volt folyatása a konfliktusnak.

Péntek este aztán az egyik trogiri parkolóban éppen autójukba akart beszállni a háromfős magyar társaság, amikor egy csoport fiatal férfi lépett oda hozzájuk és fabotokkal ütni kezdték az autót. A magyarok felismerték az előző esti társaságot.

A spliti lap közölte: az ütésektől betört a kocsi egyik ablaküvege, megsérült az egyik külső visszapillantó tükre és fényszórója, a csomagtér teteje, valamint az autó bal oldala. Az eset miatt a károsultak rendőrségi feljelentést tettek. Az index.hr honlapja beszámol arról is, hogy az autó tulajdonosa, a 24 éves B. László könnyű sérüléseket szenvedett, karcolások vannak az arcán.

Szlanyinka Anna, a spliti kihelyezett magyar konzul csak a lapokból értesült az esetről, a sértettek konzuli segítséget nem kértek, a rendőrség pedig szintén nem kereste vele a kapcsolatot.