Oszlopnak ütközött egy Malév-járat Bukarestben

2009.08.22. 16:53
Oszlopnak ütközött felszállás előtt egy Budapestre tartó Malév-járat szombaton délután a bukaresti Henri Coanda repülőtéren, sérültek nincsenek.

Az Antena 3 hírtelevízió és a Mediafax hírügynökség szerint a felszálláshoz készülő Boeing 737-es típusú repülőgép száz utassal a fedélzetén a kifutópályán jobboldali szárnyával nekiütközött egy oszlopnak. Az ütközés következtében a repülő szárnya megsérült, a gép nem szállhatott fel.

Valentin Iordache, a repülőtér szóvivője szerint a gép éppen úgynevezett parkolási pozícióját hagyta el, amikor nekiütközött az oszlopnak. Szerinte a gépen ülők nem is észlelték az ütközést.  

Hegedűs Ádám, a Malév megbízott kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a Malév-járat a földi személyzet utasítását követte, amikor a gurulás megkezdésekor a gép szárnyának vége egy oszlopnak ütközött. Az anyagi kár nem jelentős. A sérült gép utasai a vasárnap hajnali 857-es menetrend szerinti Malév-járattal érkeznek Budapestre - közölte Hegedűs Ádám. A Malév naponta négy járatot közlekedtet Bukarestbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport