Erősen esett a Madonna koncerten

2009.08.22. 22:45
Szombat éjjel, a koncert idején közepes intenzitású vihar érkezett nyugatról a főváros fölé. Ettől független zivatarrendszer miatt a nyugat-dunántúli régióban narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat éjjel fél tizenkettő - éjfél körül nyugat-délnyugat felől jelentős csapadékot adó felhőtömbök érkeztek a főváros fölé, tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ). "Eleinte kisebb intenzitású, majd éjfél körül már közepes intenzitású a vihar, amelyet 50-55 km/órás széllökések kísérnek. Később még annál is intenzívebbé válhat, 60-75 km/órás széllökésekkel" - fogalmazott az OMSZ ügyeletese.

A Kincsem Parkban tartott kétórás késéssel induló Madonna koncert végén erősen esett az eső, helyszíni tudósítónk szerint az utolsó négy szám alatt végig zuhogott. Madonna is szélzilálta hajjal énekelte utolsó számait. Sokan nem várták ki a Game over-feliratot, előbb hazaindultak.

Esernyőt a szabályok szerint nem lehetett bevinni, így kevés szerencsésnél volt. Az ötvenezres közönség fele esőkabáttal készült. Még negyven percig esett a koncert után is, ami végigkísérte a tömeget, amint a zsúfolt 100-as buszra vártak vagy éppen a Kerepesi út felől lezárt utcákba próbáltak a foglalt vonalakon taxit hívni vagy extramagas tarifával működő magántaxikat leinteni.

A főváros fölé érkező viharnál súlyosabb, attól a zivatarrendszertől független a Magyarország nyugati-délnyugati részén érkező vihar, amely miatt előbb narancssárga, majd mérsékeltebb citromsárga riasztást adott ki az OMSZ. A nyugat-dunántúli régióban, a Balatontól, Kaposvár felé, az országhatárig terjed a zivatar, amelyből rövid idő alatt akár 55 milliméter csapadék is eshet.

Még vasárnap délelőtt is csapadék lesz a főváros felett.