Zita, Mariann
9 °C
21 °C

Szállodának nézte a városházát a turistanő

2009.08.23. 16:30
Hotel helyett tévedésből egy francia kisváros önkormányzatának épületében éjszakázott egy brit turistanő - fogolyként -, mert nem tudta, hogy az Hotel de ville kifejezés nem városi szállodát, hanem városházát jelent.

A fiatal nő a Strasbourg közelében lévő, Dannemarie nevű elzászi városkán utazott keresztül pénteken, és mivel esteledett, szállást keresett. Egy szép nagy épületen meglátta az "Hotel de ville" feliratot, azt gondolta, hotelt talált, és bement.

Bóklászott a folyosókon, és kicsit furcsának találta, hogy egy lélekkel sem találkozik. Nem tudta, hogy a városatyák az egyik teremben éppen gyűlést tartanak. A turistanő talált egy toalettet, ahová benyitott, és amíg benn volt, a gyűlés éppen véget ért. A polgármester a helyi képviselőkkel együtt távozott, gondosan bezárva a városháza ajtaját - meg a nőt.

Amikor a hiányos francia nyelvtudású turista rádöbbent helyzetére, hiába kapcsolta fel az összes lámpát az épületben, senki nem figyelt fel rá. Egy cetlire tört franciasággal ráírta, hogy be van zárva, szeretne kimenni, és a papírt a bejárati ajtó üvegajtajára ragasztotta. Ezt sem vették észre az utcán, így a nő a polgármesteri iroda előterében, egy kanapén töltötte az éjszakát.

Szombat reggel egy korán kelő patikus arra sétálva meglátta a cetlit, és riasztotta a polgármestert, aki kiszabadította a városháza akaratlan potyavendégét.