Négy férfit gyanúsítanak a mezőkovácsházi verekedéssel

2009.08.26. 20:59
Négy mezőkovácsházi férfit gyanúsítanak azzal, hogy augusztus 17-én éjszaka megvertek egy 36 éves helyi férfit. A verekedés nagy vihart kavart a városban.

Bakos István polgármester kedden sajtótájékoztatót tartott az eset kapcsán és arról beszélt, hogy bűnöző életmódot folytató roma családok tartják rettegésben Mezőkovácsházát. A rendőrség a verekedéssel gyanúsított férfiak származásáról semmit nem közölt, ellenük a meghallgatások után garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint augusztus 17-én Mezőkovácsházán megvertek egy férfit, aki súlyosan megsérült - közölte Albert István a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Csurár Tibor, a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerdán elmondta: nem tudnak arról, hogy kiket gyanúsít a rendőrség a verekedéssel.

Bakos István polgármester keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt augusztus 17-én egy cigány férfi társaival megvert egy szolgálaton kívüli 36 éves tűzoltót, aki egyébként a polgármester veje. A megvert férfi súlyosan megsérült. A polgármester szerint három olyan cigány család él Mezőkovácsházán, akik félelmet keltenek a többségben és bűnöző életmódot folytatnak és egyre arrogánsabban viselkednek.

Csurár Tibor a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a sajtótájékoztató után úgy fogalmazott szomorú, hogy a polgármester negatív színben tünteti fel a helyi romákat az eset kapcsán.