Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

18 év után került elő egy elrabolt lány

2009.08.27. 20:58 Módosítva: 2009.08.27. 20:58
Egy nemi erőszakért korábban elítélt 58 éves férfit tartóztatott le a kaliforniai rendőrség. Azzal vádolják, hogy ő és felesége rabolta el 1991-ben azt a 11 éves kislányt, aki most jelentkezett a rendőrségen, 29 éves nőként.

Megkerült 18 év után Kaliforniában az a kislány, akit 1991-ben 11 éves korában két ember elrabolt szülei házának közelében. Az Észak-Kalifornában levő Concord rendőrsége azt állítja, szinte bizonyos, hogy a náluk jelentkező 29 éves nő az, akinek állítja magát: Jaycee Lee Dugard, akit 18 évvel ezelőtt raboltak el South Lake Tahoe városban. A hatóságok DNS-teszttel tisztázzák a személyazonosságot.

Szemtanúk szerint a két elkövető 1991. június 10-én a mostohaapja szeme láttára ragadta el a lányt. A rózsaszín ruhát viselő, kék szemű, szőke gyerek iskolába ment, a buszmegálló felé tartott, amikor idegenek kocsiba tuszkolták, és magukkal vitték. Mostohaapja a házuk kocsikijárójától, alig két utcányi távolságból figyelte az esetet. A rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett, és lázas keresés kezdődött, de sem a kocsinak, sem a lánynak nem akadtak nyomára.

A rendőrség (amely 18 év óta nem zárta le az ügyet, de már szinte minden reményt feladott, hogy a lány megkerül) őrizetbe vett egy házaspárt: a gyerekrablással az 58 éves, nemi erőszak miatt korábban már elítélt és börtönviselt Phillip Craig Garridót és 55 éves feleségét, Nancy Garridót gyanúsítják.

A kaliforniai gyermekrablás kísértetiesen hasonlít Natascha Kampusch esetére. A tízéves osztrák kislány 1998. március 2-án tűnt el: iskolába indult, de nem érkezett meg. Egy iskolatársnője állítólag látta, amint betuszkolják egy fehér kisbuszba. A rendőrség hajtóvadászatot indított, még Magyarországon is nyomoztak utána, de nem akadtak nyomára. Elrablója nyolc és fél
éven át tartotta bezárva egy ablaktalan, föld alatti helyiségben Bécs közelében, Strasshofban. A lánynak 2006. augusztus 23-án sikerült megszöknie, kihasználva azt a pillanatot, amikor fogva tartója figyelmét elvonta egy mobilhívás. A férfi még aznap öngyilkosságot követett el.

  • Vennék
  • Hírek