Hatszor szúrták nyakon a kutyát a hajléktalanok

2009.08.27. 17:44
Két részeg hajléktalan akart egy kutyával végezni, hatszor nyakon szúrták az állatot, ám a kutya vonítására előjött egy házaspár, akik elzavarták a hajléktalanokat. Az állat ugyan életveszélyben van, de valószínűleg túléli az esetet.

Brutális módon megkéselt két hajléktalan férfi egy kutyát Budapesten a III. kerületben. A kutya vonyítására egy szomszédos utcában lakó házaspár sietett a helyszínre, ahol azt látták, hogy két részeg férfi próbálja kivégezni az állatot. Egyikük a földre nyomta, míg társa hatszor egymás után nyakon szúrta a vergődő ebet. A pár közbelépett és elrángatta az állattól a hajléktalanokat.

Az összeszurkált kutyát egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték, ahol sokktalanították, infúzióra kötötték és ellátták a sebeit. Az ebnek sem a tüdeje, sem a légcsöve nem lyukadt ki, így jó remény van felépülésére. Az egy év körüli keverék kan kutyát az állatvédők Akácnak nevezték el és jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány kórházában gondoskodnak róla.

Az eset egyébként egy hajléktalanok által önkényesen elfoglalt telken történt, ahol többen is élnek. A szemtanúk elmondása szerint mindkét férfi részeg volt, amikor a kutyára támadt. Az állatvédők értesítették a rendőrséget, akik annyit mondtak, hogy a hajléktalanok a saját kutyájukat bántották, ezért nem tudnak mit tenni.