Ervin
14 °C
21 °C

A telepgondnok nyugtatta meg a tömeget Ózdon

2009.08.28. 09:35
A telepgondnok nyugtatott meg kedden egy nagyobb csoportosulást Ózd Bánszállás elnevezésű városrészén, ahol csaknem negyven ember azért gyűlt össze egy balesetnél. Egy két év körüli gyerek át akart szaladni egy autó előtt, de mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt az autó oldalának és elesett.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerint sikeresen működik a közelmúltban létrehozott telepgondnoki rendszer Ózdon. Kedden például egy baleset helyszínelésénél nagy szerepet vállalt - a rendőrök mellett - a helyi telepgondnok, aki egy sofőr ellen zúgolódó csoportosulás hangadóit azonnal leállította és a tömeg tagjait megnyugtatta.

A baleset részleteiről a szóvivő elmondta, hogy egy autó haladt kedd délután Ózd Bánszállás elnevezésű városrészén keresztül. Egy két év körüli gyerek át akart szaladni az autó előtt az úttesten, de a jármű már nagyon közel volt, így a kisgyerek nekiszaladt a kocsi oldalának és elesett. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, az orvosi vizsgálat után a kórházból hazaengedték.

A sofőr azonnal megállt, a sérült gyerek segítségére sietett és azonnal értesítette a rendőrséget, a mentőket. A baleseti helyszínelő kiérkezésekor a helyszínen már egy körülbelül negyven fős csoportosulás alakult ki. A helyi telepgondnok segítségével a jelen lévő rendőröknek előállítás vagy bármilyen eljárás kezdeményezése nélkül sikerült a helyszíni szemlét lefolytatniuk úgy, hogy atrocitás nem történt.

A balesetet nem a sofőr okozta a rendőrség szerint. Az autó kevesebb mint 30 kilométer/óra sebességgel haladt egy olyan helyen, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 kilométer/óra, és a környéken veszélyt jelző tábla sincs elhelyezve.

A baleset pontos körülményeit - szabálysértési eljárás keretein belül - szakértő bevonásával vizsgálja az ózdi rendőrkapitányság. "A határozott rendőri fellépés és a telepgondnok azonnali és gyors segítsége előzte csak meg a súlyosabb jogsértés elkövetését" - jegyezte meg a helyettes szóvivő.