Felmászott az átjátszótoronyba egy afgán menekült Debrecenben

2009.08.28. 16:33 Módosítva: 2009.08.28. 18:53
Felmászott egy afgán férfi a menekülttábor melletti átjátszótoronyba Debrecenben, és csak órákkal később jött le onnan. A feltételezések szerint hivatalos iratokhoz akart jutni, de nem tudta magát pontosan megértetni a kiérkező tolmáccsal. Két héttel korábban ugyanez a menekült már Békéscsabán is felmászott egy toronyra.

A Debreceni Rendőrfőkapitányság hivatalvezető-helyettese elmondta, hogy egy 24 éves menekült péntek délben felmászott a Menekülteket Befogadó Állomás területén található átjátszótoronyba, és hivatalos iratokat követelt. A helyszínre érkeztek a rendőrök, a tűzoltók, a mentők és egy tolmács is, de csak nehezen tudtak kommunikálni a harmincméteres torony tetején álló férfival, és a tolmács sem értette pontosan, hogy milyen iratokra lenne szüksége.

A menekült, aki három napja került a debreceni állomásra, néhány héttel korábban Békéscsabán is hasonló módon próbált érvényt szerezni akaratának. Akkor két óra után önszántából lejött a toronyból, és így tett csütörtökön is. Este hatra már az összes rendőrautó és mentő elhagyta a helyszínt. Úgy tudni, a férfi pszichiátriai kezelés alatt áll.