A Nobel-díjas Walter Rudolf Hessre emlékezne Tomcat

2009.08.31. 12:26
A náci háborús bűnössel azonos nevű Nobel-díjas svájci fiziológusra, Walter Rudolf Hessre akar emlékezni egy magánszemély. Értesüléseink szerint Polgár "Tomcat" Tamás tréfálkozik.

Megemlékezést kíván tartani a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás az 1973. augusztus 12-én elhunyt Walter Rudolf Hess Nobel-díjas svájci fiziológus tiszteletére szeptember 3-án. A rendőrség augusztus 31-i közleménye szerint egy magánszemély - értesüléseink szerint Polgár - augusztus 29-én tett bejelentést, hogy szeptember 3-án megemlékezést tartana a náci háborús bűnös druszájának emlékére.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője nem kívánta kommentálni értesüléseinket. Mint mondta, a magánszemély bejelentését tudomásul vették, nem számítanak különösebb tömegre a rendezvényen. Kérdésünkre, hogy amennyiben mégis bakkancsos kopasz fiatalok tömege jelenne meg a rendezvényen, fellépnek-e, csak annyit mondott, hogy nem kíván találgatásokba bocsájtkozni.

Neonáci szervezetek augusztus 15-én kívántak menettel megemlékezni az utolsó náci háborús bűnös, az 1987-ben a spandaui börtönben öngyilkosságot elkövető Rudolf Hessre. Bejelentésüket a rendőrség nem vette tudomásul.