Bujtor István családja bizakodik

2009.08.31. 12:21 Módosítva: 2009.08.31. 13:06
Nyilatkozatot csak akkor adnak ki, ha jelentős változás áll be állapotában.

Úgy tűnik, a sok aggódás és szeretet nem volt hiábavaló és Bujtor István színházigazgató egészségi állapota bizakodásra ad okot - mondta Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén hétfőn.

Jelentős változás nincs

A veszprémi teátrumot fenntartó önkormányzat vezető képviselője Bujtor István családjának felhatalmazása alapján közölte: beszélt az igazgató feleségével, Bujtor Judittal, aki azt mondta, a család bizakodó, de türelmet kér, és közleményt csak akkor ad ki, ha a színész állapotában jelentős változás áll be.

Talabér Márta hangsúlyozta: a család köszöni azt a rengeteg együttérző megnyilvánulást, szeretetet, amely az egy hónapja súlyos beteg Bujtor István felé árad.

A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július 31-én lett rosszul, a szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol azóta is az intenzív osztályon ápolják.

A Veszprém megyei napilap, a Napló múlt heti, meg nem erősített híradása szerint Bujtor Istvánon korábban gégemetszést hajtottak végre, de a lélegeztető gépről már levették, és önállóan lélegzik. A művészt megkísérlik felébreszteni a mélyaltatásból.

Frenreisz Károly zenész, Bujtor István testvére azt közölte a múlt hét végén, hogy a lapértesülések bizonyos részét meg tudja erősíteni, részben viszont azok nem helytálló információkat tartalmaztak. Mint elmondta, fivére állapotában további lassú javulás tapasztalható.