Viperával és kalapáccsal támadtak

2009.08.31. 14:15 Módosítva: 2009.08.31. 14:21
A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefügés a hétvégén Hajdú-Bihar megyében történt két rablás között. A támadók egyik esetben viperával, a másikban kalapáccsal rontottak egy vendéglősre és egy családra, mindkét esetben megkötözték áldozataikat.

Két hasonló fegyveres támadás is történt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében. A megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint Debrecenben viperával támadtak egy vendéglősre, Álmosdon pedig egy Két hasonló rablás volt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében, a támadók mindkét esetben megkötözték áldozataikat.kalapácsszerű tárggyal törtek rá egy családra. A támadók mindkét esetben megkötözték áldozataikat, a vendéglős csak másnap reggel tudott kiszabadulni. Nem kizárt, hogy a két támadást ugyanazok követték el.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szombaton, hajnali egykor egy baráti összejövetel után záró presszóba rontott be két maszkos idegen. A zárni készülő vendéglőst puszta kézzel és egy viperával is többször megütötték. Ezután megkötözték és a fürdőbe tették, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni. A férfi könnyebben sérült. A támadók pénzt, egy laptopot és egy mobiltelefont vittek el.

Szombaton késő este két, maszkos támadó Álmosdon tört be egy lakásba, ahol az ott lakó férfit és fiát egy kalapácsszerű tárggyal megverték. Az áldozatokat megkötözték, a lakást felforgatták és elvitték a pénzt. Az apa súlyos, a fia könnyebb sérülést szenvedett.

A támadók mindkét esetben megpróbálták eltakarítani a nyomaikat. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes a Független Hírügynökség kérdésére úgy tájékoztatott, hogy vizsgálják a két eset közötti összefüggést, nem lehet kizárni, hogy ugyanazok lehetnek a tettesek, de a nyomozás még tart.