Állítólag már tudják, ki ölte meg Cozmát

2009.09.01. 06:50

Név szerint ismeri a rendőrség Marian Cozma gyilkosát, írja a Magyar Nemzet Pogány Péterre, a februárban meggyilkolt kézilabdázó ügyében folyó nyomozás vezetőjére hivatkozva. Ám a rendőrség most még nem akarja megnevezni a tettest. Pogány csak annyit árult el, hogy a feltételezett elkövetők életmódjának, kapcsolatrendszerének feltérképezése alapján arra jutottak, hogy az ügyben nincsenek alvilági szálak.

Az azonban kiderült, hogy a gyilkossággal meggyanúsított enyingi társaságnak egy veszprémi vállalkozó testvérpár, B. Csaba és B. Tamás javasolta, hogy a gyilkosság helyszínére, a Patrióta bárba menjenek. A városban a gyilkosság után az a pletyka terjedt, hogy Cozmát B.-ék akarták megfegyelmezni, mert elszerette egyikük barátnőjét.

Veszprémben más pletykák is terjednek. Ezek szerint a támadók azoknak az alvilági köröknek voltak a katonái, akik át akarták venni a hatalmat a veszprémi éjszakában. A nyomozók ezt tagadják, bár egy helyi ügyvéd vallomása szerint a banda tagjaiu két órával a gyilkosság előtt már erődemonstrációt tartottak a Patrióta bárban.