Beletörte mostohaapja nyakába a konyhakést

2009.09.03. 11:05
Emberölés bűntette miatt csütörtökön jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a nagyszénási férfit, aki ittasan egy konyhakéssel leszúrta nevelőapját.

A szakképzettséggel nem rendelkező, elvált, közhasznú munkásként dolgozó, "érzelmileg labilis személyiségzavarban" szenvedő, alkoholfüggő V. András édesanyjával és annak 69 éves férjével (a későbbi sértettel) élt együtt Nagyszénáson. A két férfi között többször volt veszekedés a vádlott részeges életmódja miatt.

2008. június 3-án az akkor ötvenedik életévében járó vádlott ismét berúgott. Amikor délután hazaérkezett, rajta kívül csak nevelőapja tartózkodott otthon. A konyhában veszekedni kezdtek, aminek végén a vádlott felkapott az asztalról egy 10,5 centiméteres pengéjű konyhakést, majd felállva, nagy erővel megszúrta a férfi nyakát.

A kés elvágta az áldozat nyaki ütőerét, megsértette garatját és gerincét is, a döfés olyan erejű volt, hogy a penge eltörött. Az áldozat a helyszínen meghalt, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni. A vádlott tette után szólt a szomszédoknak, hogy hívjanak mentőt, és a kiérkező rendőrökkel is azonnal közölte, hogy ő követte el a bűncselekményt.

A szegedi táblabíróság Komlóssy Éva vezette tanácsa csütörtöki döntésével egy évvel súlyosbította az elsőfokon eljáró Békés Megyei Bíróság ítéletét, mivel túl enyhének találta a hat év szabadságvesztést. Az ítélőtábla elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport