Elfogták a Magyarok Nyilai-ügy 12. gyanúsítottját

2009.09.03. 17:57
Elfogták a Magyarok Nyilai terrorszervezet 12. tagját. Az ügyészség szerint a férfi, társaihoz hasonlóan, maga is hajlandó lett volna részt venni támadásokban. Ő vette át a focilabdába rejtett, emberélet kioltására is alkalmas pokolgépet, amit egy miskolci országgyűlési képviselő házánál akartak felrobbantani.

Újabb gyanúsítottat fogott el a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) a Magyarok Nyilai-ügyben. Az állítólagos terrorcsoport 12. elfogott tagja az ügyészség gyanúja szerint 2007. áprilisától a mozgalom katonájaként részt vett a támadásokra történő felkészítésben, illetve maga is vállakozott volna támadások elkövetésére.

Az ügyészség csütörtöki közleménye szerint a szeptember 2-án őrizetbe vett férfi 2009. április 6-án részt vett egy budapesti találkozón, ahol átvett egy focilabdába rejtett robbanószerkezetet, amivel április 8-án Miskolcon követett volna el merényletet egy meg nem nevezett országgyűlési képviselő otthonánál.

Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsított tisztában volt vele, hogy a bomba emberélet kioltására is alkalmas.

Az NNI 2009. április 8. óta összesen 12 embert, köztük a terrorcsoport vezérének tartott Budaházy Györgyöt vette őrizetbe. A gyanúsítottak mindegyike részt vett a terrortámadásokra való felkészítésben, illetve az ügyészség gyanúja szerint valamennyien maguk is hajlandóak lettek vona támadások elkövetésére.

A gyanú szerint a Magyarok Nyilati követték el a robbantásos támadást Szilvásy György lesencefalui családi házánál, ők dobtak Molotov-koktélt Kóka János épülő házára és ők lőttek rá Hiller István családi házára. A számlájukra írják a Dér Zsuzsanna dunaújvárosi szocialista országgyűlési képviselő háza elleni támadást is.