Balla Irma gyerekei feljelentést tettek

2009.09.04. 09:21 Módosítva: 2009.09.04. 09:27
Egyelőre nem tudni, kezdődik-e új nyomozás azután, hogy Balla Irma gyermekei a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tettek ismeretlen elkövető ellen édesanyjuk meggyilkolásáért. A megyei főügyészség a néhai önkormányzati képviselő fiát vádolja az emberöléssel, de közben egy lopásokkal meggyanúsított segédmunkás egyszer már beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Magyar György védő azért javasolta a testvéreknek, hogy tegyenek feljelentést a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség felettes szervénél, mert úgy vélik, ott eddig figyelmen kívül hagyták a büntetőügyben időközben bekövetkezett változásokat..

Egy nemrég lopásokkal meggyanúsított segédmunkás ugyanis beismerte Balla Irma meggyilkolását, bár később visszavonta vallomását.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az esetleges új nyomozásról annyit mondott: a feljelentés sorsáról a törvényességi határidőn belül döntenek.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét a fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget.

A megyei főügyészség a néhai önkormányzati képviselő fiát vádolja az emberöléssel. A 30 éves férfi, aki mindvégig tagadta, hogy köze volna a gyilkossághoz, egy évig előzetes letartóztatásban volt, május óta azonban szabadlábon védekezhet.