Két szakaszon is felújítják az M3-ast

2009.09.07. 06:45
Hétfőn jelentős burkolatfelújítási munkálatok kezdődnek az M3-as autópályán: a 18-21. és a 96-99. kilométerszelvények között kell terelésekre és sávszűkítésekre számítani.

A délelőtti órákban a forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg az M3-as autópálya 18-21. kilométerszelvénye közötti szakaszának burkolatfelújítási munkálatai Mogyoród térségében, a Budapest felé tartó oldalon.

Nemcsak a pályarész kap új aszfaltréteget, hanem a 20. és a 21. kilométerszelvénynél található hidakat is felújítják. Kicserélik a burkolatot, a szegélyt és a korlátot, valamint az egyik híd szigetelését. Mogyoródnál zajvédő fal is épül.

A főbb munkálatok várhatóan október 20-ig tartanak. Addig a Budapest felé tartó két sáv közül az egyiket a szembe jövő oldalra terelik, míg a másik sáv forgalma közvetlenül az építési terület mellett halad majd.

Szintén hétfőn kezdődnek az M3-as 96-99. kilométerszelvénye közötti szakaszának burkolatfelújítási munkálatai Kál térségében, a Budapest felé tartó oldalon. Az október 3-ig tartó rekonstrukció idejére a Budapest felé tartó két sáv közül az egyiket a szembe jövő oldalra terelik, míg a másik forgalma itt is közvetlenül az építési terület mellett halad majd.