Pedofilnak nézték a lányát puszilgató apát

2009.09.07. 15:35
Letartóztattak egy férfit Brazíliában, aki a strandon megcsókolt egy nyolcéves lányt. Később kiderült, hogy a férfi a lány apja, és az állítólag bántalmazott kislány anyja szerint is csak félreértés az ügy. A hatóságok továbbra is fogva tartják a 48 éves üzletembert.

Szemtanúk szerint megcsókolta és közben "helytelenül megérintette" lányát az a 48 éves olasz turista, akit a brazil hatóságok még szeptember 2-án tartóztattak le.

A rendőrséget kihívó házaspár a dél-amerikai ország északkeleti részében lévő Fortaleza turistákkal tömött strandján lett figyelmes a sötétbőrű kislányt az úszómedence mellett csókolgató európai férfira. Valószínűleg azonban nem tudták, hogy az általuk pedofíliával megvádolt férfi valójában a kislány apja: a tengerparti vakációját töltő családfő és kislánya mellett ott volt az anyuka is, aki szerint semmi szokatlan nem történt.

A nő szerint az zavarhatta meg a házaspár tagjait, hogy a kislány bőre sötétebb apjáénál. A BBC szerint az asszony a brazil állami hírügynökségnek azt is hangsúlyozta, hogy ha a házaspár feljelentése csak egy kicsit is jogos volna, tétovázás nélkül kiállna lányáért. Így viszont inkább attól fél, hogy az ügy tönkreteszi családjukat.

Az üzletembert a hatóságok ennek ellenére továbbra is fogva tartják. Brazília észak-keleti része az elmúlt években a pedofilok kedvelt céljává vált. A legtöbb szállodában ezért a hatóságok határozott hangvételű figyelmeztetéseket helyeztek ki, és a törvényhozás szigorította a gyerekek zaklatásáért kiróható büntetéseket. A 14 éven aluli gyerekeket molesztálok akár 15 év börtönt is kaphatnak.