Viperával ütött egy kerékpáros

2009.09.07. 13:48
Morcos lett és viperát rántott egy 55 éves tatabányai férfi, miután az autók miatt percekig kellett várakoznia több, kijelölt gyalogátkelőhelyen. Súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást ellene.

A tatabányai rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a kerékpáros kálváriája egy forgalmas körforgalomnál kezdődött, ahol több perces várakozás ellenére sem tudott átkelni az úttesten a nagy forgalom miatt.

Úgy döntött, továbbmegy, és majd a következő zebránál újra próbálkozik. A jelzőlámpás zebrán még át tudta tolni a biciklit egyik oldalról a másikra, de hamarosan újra ugyanabba a helyzetbe került.

A délutáni csúcsforgalomban egymást érték a kocsik, így újabb hosszú várakozás következett. A kerékpáros a járdán ácsorogva várta, hátha valaki megkegyelmez neki, de nem így történt.

Eleinte csak magában morgott, majd elfogyott a türelme és fennhangon szidalmazni kezdte az éppen akkor odaérkező autóst. A sofőr kiszállt az autóból, nem értette, mi lehet a férfi problémája.

Miután meglátta a magas és erőteljes testalkatú férfit, azonnal elhallgatott, ijedtében pedig előkapta a szatyrában lapuló teleszkópos botot, amivel fejbe vágta az autóst. Az újabb ütést elkerülendő, a gépjárművezető ráhasalt a támadó kerékpárosra, és kezét lefogva várta meg a kiérkező rendőröket.