A Wal-Mart alkalmazottai vertek össze egy nőt

2009.09.09. 10:52 Módosítva: 2009.09.09. 10:52
Az egyik kínai tartományban a Wal-Mart alkalmazottai rátámadtak egy feltehetőleg lopással gyanúsított nőre, aki három nappal később belehalt sérüléseibe.

A rendőrség letartóztatta Csianghszi tartományban egy Wal-Mart áruházlánc két alkalmazottját, további három ellen pedig még nyomoznak, írja az AFP. A hatóságok keddi közleménye szerint az alkalmazottakat azzal vádolják, hogy még augusztus 30-án brutálisan megvertek a bolthoz közeli otthonánál egy nőt, aki három nappal később belehalt sérüléseibe.

A hatósági közlemény szerint az öt Wal-Mart-alkalmazott az utcán megállította a nőt, és a vásárlást igazoló blokkját követelte, a rendőrség szerint lopással gyanúsíthatták. Miután az asszony nem adta át, vitatkozni kezdtek, és az alkalmazottak összeverték áldozatukat. A nő mobilon próbált segítséget kérni, de a támadók ettől csak még jobban feldühödtek. "Megpróbáltam megállítani őket, de nem hagyták abba a verést" - nyilatkozta a nő férje kedden a China Dailynek.

A Wal-Mart közleménybe tudatta, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és belső vizsgálatot indított az ügyben.