H1N1 fertőzött egy óbudai iskolában

2009.09.10. 15:22
Az ÁNTSZ vizsgálatot folytatott egy csillaghegyi iskolában, miután az alsó tagozatosok közül a szokásosnál többen hiányoztak. Kiderült, hogy a megbetegedéseket H1N1 vírusfertőzés okozta. A gyerekek állapota javul, senkit nem kezelnek kórházban.

H1N1 influenzavírus okozta a Csillaghegyi Általános Iskola alsó tagozatában a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást a héten az ÁNTSZ járványügyi vizsgálata alapján, közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának sajtóosztálya csütörtökön.

A betegek gyógyulófélben vannak, állapotuk kielégítő, kórházba nem került közülük senki, és a mintavétel óta újabb megbetegedéseket nem észleltek.

A közlemény kitér arra, az iskola felhívta a szülők figyelmét, hogy lázas, beteg gyermeket ne küldjenek az iskolába. A beteget ápolják otthon, hívjanak hozzá orvost.

Felkérték a szülőket arra is, hogy gyermekeiket oktassák a fokozott higiénés szabályok betartására, többek között arra, hogy gyakran mossanak kezet szappannal, tüsszentsenek zsebkendőbe, a papír zsebkendőt pedig zárt hulladéktárolóban helyezzék el. Az iskola az ÁNTSZ utasítását maximálisan betartja és betartatja a gyerekekkel, tették hozzá.

A napokban Csepelen egy iskolában 110 gyermek volt influenzás, néhányuknál kimutatták az új vírust. Az ELTE tatai gólyatáborában pedig több mint 30-an betegedtek meg, ott is kimutatták az új vírus jelenlétét.