Bizsergést éreztek a tűzoltók

2009.09.12. 11:27
Egy pénteki oltás után áramütés gyanújával került kórházba öt tűzoltó, de a vizsgálatok szerint nem sérültek meg, ezért szombaton már hazamehettek.

Az eddigi vizsgálatok szerint nem szenvedett áramütést, és hazamehetett az öt tűzoltó, akik péntek este kerültek kórházba, miután részt vettek egy épület tetőszerkezetének oltásában.

Pénteken kora délután kigyulladt egy épület a Hajcsár úton, a MÁV területén. A 13. kerületi, nagyjából 500 négyzetméteres alapterületű épület tetőszerkezetét este kilenc óra előtt oltották el.

Az oltás kezdetekor az oltásvezető kérte az lángoló épület áramtalanítását, mondta az Indexnek Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetője. Ennek tudatában az öt tűzoltó egy alumínium létrát az épület bádogtetejéhez támasztott, azonban amikor felmásztak rajta, akkor áramütésre jellemző bizsergést éreztek a kezükben. Ezt jelentették, ezért a tűzoltók a teljes terület áramtalanítását kérték a MÁV-tól.

Az öt tűzoltó az oltás alatt végig dolgozott, de a biztonság kedvéért a munka végén jelentkeztek az orvosnál, aki beutalta őket kivizsgálásra. A kórházban azonban megállapították, hogy semmilyen áramütéstől származó sérülést nem szenvedtek, hétfőn már újra dolgoznak.