Fiktív számlákat állítottak ki egy benzinkúton

2009.09.12. 15:43 Módosítva: 2009.09.12. 15:54
Harmincmillió forint értékben állítottak ki fiktív számlákat üzemanyag-vásárlásokról egy zombai benzinkúton. A vám- és pénzügyőrség nyomozásának hatására több érintett vállalkozás önrevíziót nyújtott be, és megfizette a fiktív számlák adótartalmát.

Több millió forint értékben adtak el számlákat egy zombai benzinkúton, állította egy neve elhallgatását kérő férfi a teol.hu-nak. Az információt a vám- és pénzügyőrség regionális nyomozó hivatala megerősítette.

Az eddigi adatok szerint az elmúlt években a zombai benzinkutat üzemeltető gazdasági társaság nevében csaknem harmincmillió forint értékben állítottak ki fiktív számlákat üzemanyag-vásárlásokról. Az üzemanyagot mindig magánszemélyek vásárolták, nem pedig a gazdasági társaságok, amelyek nevére a számlákat kiállították.

A cégek így jogtalanul csökkentették ezekkel a fizetendő adójukat. Az érintett vállalkozások egy része önrevíziót nyújtott be az adóhatóság felé, és a fiktív számlák adótartalmát megfizette, amikor értesült arról, hogy az ügyben nyomozás indult, írja a tolnai lap. Ezt azonban a bíróság legfeljebb enyhítő körülményként értékelheti.