Csőtörés miatt úszott a Szövőszék utca

2009.09.13. 18:52 Módosítva: 2009.09.13. 18:52
Vasárnap reggel történt csőtörés a X. kerületben, azonban a vízműveket két másik helyszínre is kihívták, a kivizsgálók pedig mérlegelés után a Szövőszék utcai esetet ítélték a legkevesbé súlyosnak. A kezdetben csak mérsékelt szivárgás azonban délutánra súlyosbodott, ezért az utcában már állt a víz, amikor a vízművek emberei visszaérkeztek.

Vasárnap délután állt a víz a X. kerületi Szövőszék utcában, pedig még reggel történt csőtörés, írta egyik olvasónk. A vízművek kivizsgálói már reggel kimentek, azonban akkor még nem ítélték súlyosnak a sérülést, mondta az Indexnek Sebőkné Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője. A vizet azért nem zárták el azonnal, mert úgy látták, hogy a helyzet még kitart, valamint nem akarták tíz lépcsőház vízellátását éppen a vasárnapi ebéd idejére megszüntetni.

Azért nem tudtak azonnal nekilátni a szivárgás megszüntetésének, mert hétvégén egy-egy brigád látja el a vízművek ügyeletét Budán és Pesten, és vasárnap délelőtt két másik helyszínen is dolgozniuk kellett, mondta a szóvivő. A XVIII. kerületben történt egy másik csőtörés, míg a Nagy Lajos Király útjánál egy tűzcsap sérült meg, és a vasárnap kevésbé használt Szövőszék utca helyett először a forgalmasabb útvonalat veszélyeztető hibát akarták elhárítani.

A vízművek emberei délután három óra után érkeztük újból a Szövőszék utcai helyszínre, amikorra azonban az eredetileg jelentéktelennek látszó sérülés sokkal súlyosabbá vált, ezért már állt a víz az utcában. A segítségüket felajánló tűzoltókra és szivattyúzásra azonban nem volt szükség, mert a víz elzárása után a csatornák elvezették az utcában felgyülemlett vizet.

Jelenleg lajtoskocsival biztosítják az utcában élők vízellátását, a javítások a késő esti órákig eltarthatnak.