Gyújtogatót fogtak el Újpesten

2009.09.14. 12:33
Kocsikat, kukákat, ajtókat próbált felgyújtani egy férfi az elmúlt napokban Budapesten, a IV. kerületben. Vasárnap hajnalban fogták el, miközben épp egy kocsi ponyváját akarta lángra lobbantani. A férfi menekülni próbált, de a járőröknek sikerült elkapniuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt napokban történt esetek miatt a rendőrök fokozottan járőröztek a IV. kerület egyes részein. Vasárnap éjszaka lettek figyelmesek egy férfira, aki egy öngyújtóval épp egy letakart kocsi ponyváját gyújtogatta a Berzeviczy utcában. Amikor észrevette a rendőröket, futásnak eredt, de még a közelben sikerült elfogni.

Az 54 éves férfi több IV. kerületi rongálással, bűncselekménnyel, illetve ezek kísérletével gyanúsítható.

Az első eset még múlt szerdán történt: a Liszt Ferenc utcában egy üzlethelyiség ajtaja kapott lángra, miután kartonpapírok és a faágak segítségével felgyújtották. Pénteken szintén az éjszakai órákban az Attila utcában egy kocsit próbált meg lángra lobbantani, terve azonban meghiúsult, miután egy járókelő észrevette a tüzet és eloltotta. Ezután egy közelben lévő társasház kapualját szemelt ki magának, itt három hulladéktárolót gyújtott fel. Szombaton ismét az Attila utcában csapott le: egy ház udvari bejárati ajtaját gyújtotta fel egy rongy segítségével.