Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Égett a mátészalkai tükörgyár

2009.09.14. 06:26 Módosítva: 2009.09.14. 09:45
Hétfő hajnali 2 órára sikerült megfékezni a mátészalkai üzemtüzet, a kár eléri a kétmilliárd forintot.

Kétmilliárd forint körülire becsülik a kárt a mátészalkai autótükörgyárban, ahol vasárnap pusztítottak a lángok egy 3600 négyzetméter alapterületű csarnokban, közölte Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

DVETT20090913051

A tűzvizsgálat megkezdődött, ami tisztázhatja majd a keletkezési okot. Az elsődleges adatok szerint a tűz kívülről terjedhetett az épületre, ezt szemtanúk is megerősítették.

A tűzoltók hétfőre virradó éjjel 2 órára végeztek a lángok teljes megfékezésével, de napközben még zajlanak az utómunkálatok.

A könnyűszerkezetes elemekből készült csarnok tetőszerkezete égett, középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.

Fluk Zoltánné, az autótükörgyár gazdasági igazgatója elmondta, hogy a tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része cégük, a német Flabeg csoport másik mátészalkai telephelyén kap munkát. Ott emelt létszámmal indítottak műszakot, míg a munkások másik részét egyelőre szabadságra küldték.

A cégcsoport menedzsmentjének tagjai egyeztetnek a további termelési lehetőségekről. A megrendelőket is tájékoztatják arról, hogy rövid- és hosszú távon hogyan tudják teljesíteni a termékszállításokat.