Sztojka Csabát keresi a rendőrség

2009.09.14. 12:56
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya nyomozást folytat halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sztojka Csaba budapesti lakos ellen, áll a BRFK közleményében.

A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. szeptember 4-én 19 óra körüli időben a Budapest XX., Deák Ferenc téren – előzetes szóváltást követően – bántalmazott egy 53 éves férfit, aki ennek következtében életét vesztette.

Mint az Index beszámolt róla, szeptember 4-én az esti órákban két férfi bántalmazott egy 53 éves férfit egy pesterzsébeti élelmiszerbolt előtt. A sértett másnap hajnalban belehalt az elszenvedett sérülésekbe.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A sértett fia a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy apja egy doboz cigarettáért indult a boltba. Az üzletben két férfi éppen egy vevőt ütlegelt, mert az szólt nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. Az 53 éves férfi is szólt, hogy fejezzék be a verekedést, amiért fia elmondása szerint fejbe rúgták, amit még húsz alkalommal megismételtek.

Az eszméletét vesztett férfiről a kiérkező mentők már csak azt tudták megállapítani, hogy agya bevérzett és az alapvető funkciókat sem tudta ellátni.

A rendőrség közleménye szerint a képen látható Sztojka Csaba 34 éves, 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú. Haja rövid, fekete színű. A bűncselekmény elkövetésekor sárga színű pólót és fekete színű nadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr – főkapitányság Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a képen látható Sztojka Csabát felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről érdemi információval rendelkezik, hívja a 443-5360-as telefonszámot, illetve tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén.