Baseballütővel verték össze az utcán

2009.09.15. 16:02 Módosítva: 2009.09.15. 16:06
Kedden elfogták azokat a tatabányai fiatalokat, akik még vasárnap hajnalban baseballütővel támadtak Száron egy orrcsonttörést és koponyazúzódást szenvedő fiúra. Kiderült, hogy egy korábbi nézeteltérés miatt támadtak, de az áldozatot csak összetévesztették valakivel.

A rendőrség elfogta azokat a tatabányai fiatalokat, akik a hétvégén baseball ütővel vertek meg Fejér megyében egy szári fiatalembert, akire bosszúból támadtak egy korábbi, más szári fiatalokkal történt incidens miatt. Mint kiderült, az áldozatnak azonban semmi köze nem volt az ügyhöz, csak rosszkor volt rossz helyen.

A négyfős csoport vasárnap hajnalban minden átmenet nélkül az utcán baseball ütővel arcon ütötte a 18 éves helyi fiút, akit a földön meg is rugdostak. Mikor abbahagyták, egy barátjától segítséget tudott kérni, ő hívott hozzá mentőt és így került kórházba., ahol megállapították, hogy orrcsonttörést és koponyazúzódást szenvedett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint korábban néhány szári fiatal ment át szórakozni Tatabányára, ahol vitába keveredtek néhány tatabányai fiatallal, volt némi lökdösődés is, de akkor még nem volt szükség rendőri intézkedésre.

Ezen a hétvégén viszont a tatabányaiak döntöttek úgy, hogy átmennek szórakozni a szári presszóba. Ott szintén összeveszett a két társaság, a tatabányaiakat hazaküldték. Ők azonban úgy döntöttek, hogy visszamennek bosszút állni.

Hajnalban kocsival visszavitették magukat és már a település széléről gyalogoltak a presszó felé, akkor találkoztak a megtámadott fiúval, akinek azonban semmi köze nem volt a korábbi eseményekhez, csak éppen a bosszúszomjas banda útjába került.

A tatabányai támadók egy másik helybelit is megvertek Száron, akit azonban néhány ütés után futni hagytak, mert kiderült, hogy az egyik ismerősük öccse.