Huszonnégyen megsérültek egy szombathelyi buszbalesetben

2009.09.15. 15:52 Módosítva: 2009.09.15. 17:20
Valószínűleg figyelmetlenség miatt karambolozott a Vasi Volán két busza a Körmendi úton. Mindenki megúszta karcolásokkal.

Huszonnégy ember sérült meg könnyebben kedden délután Szombathelyen, amikor két busz karambolozott. A sérültek zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a Markusovszky Kórházba szállították. Az MTI szerint a mentés már befejeződött, de a helyszínelés még tart.

busz1

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy nem sokkal 15 óra után a Vasi Volán egyik távolsági busza valamiért lassított és megállt a Körmendi úton. A társaság másik, helyi járatú busza mögötte jött, nem tudott megállni és beleszaladt.

Az autóbusz vezetője valószínűleg figyelmetlen volt, nem tartott kellő követési távolságot, közölte Rónay András alezredes, a helyszíni szemlebizottság vezetője.

Az MTI tudósítója egy szemtanútól úgy értesült, hogy a sofőr azért állt meg, mert az egyik pedálról leesett a gumiborítás, azt szerette volna visszarakni.

Az elöl haladó autóbuszon főleg fiatalok, diákok utaztak.

busz2

A Vas Népe tudósítójának két diák elmondta: arra lettek figyelmesek, hogy a busz hirtelen megállt, majd pillanatok múlva hatalmas csattalást hallottak. A hátsó üveg betört, egy korlát leszakadt. Két lány kiesett az ülésből, egyikőjük a fejét verte be, társa az üvegszilánkoktól sérült meg.