Toroczkai esküvőjén vett részt a határkő rongálója

2009.09.15. 16:31 Módosítva: 2009.09.15. 16:35
A Délmagyar információi szerint Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökének szombati esküvőjén vett részt az a férfi, aki vasárnap hajnalban megrongálta a hármashatár emlékművet. A letört szerb és román címereket a panzió tavába dobta.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökének esküvőjét tartották szombaton abban a panzióban, ahonnan egy férfi aznap éjjel megrongálta kübekháza közelében a magyar-szerb-román hármashatár emléművét, tudta meg a delmagyar.hu.

A rongálást vasárnap délelőtt jelentették a román határőrök a magyar rendőröknek, akik nyomozni kezdtek a rongáló és a letört szerb és román címerek után. A tanúk kihallgatása során jutottak el a közeli Abigél hotelbe, ahol ujjlenyomatok alapján sikerült azonosítaniuk a rongálással gyanúsított férfit.

A férfi bevallotta a rendőröknek, hogy a panzió tavába dobta a két címert, amelyet a hatóságok meg is találtak. A férfi szabadlábon védekezhet, tettéért akár egy év börtönt is kaphat.