Brutális rablókat fogtak el Dombóváron

2009.09.17. 15:40
A három kocsolai férfi letepert, megkötözött és rongyot tömött egy 82 éves nő szájába. Akár tíz évet is kaphatnak.

Egy brutális rablási kísérlet elkövetőit vették őrizetbe dombóvári rendőrök, a bűncselekmény részleteit a városi rendőrkapitány számolt be.

Szijártó István alezredes elmondta: június 30-án egy 82 éves asszonyra kocsolai családi házában három, csuklyát viselő támadó tört rá, bántalmazták, megkötözték, és megkísérelték kirabolni.

A támadás után a rendőrség hírzárlatot rendelt el.

Az idős asszonyt lefogták, szemét hátulról bekötötték, szájába rongyot tömtek. Ezután kezeit, lábait összekötözték, és a már földön fekvő nő mellkasára tapostak.

A támadók nem vittek el semmit, mert az asszony lánya megzavarta őket, és elmenekültek.

Az idős asszony csak nyolc napon belül gyógyuló mellkaszúzódást szenvedett, de életveszélyben volt, mert fennállt a lehetősége annak, hogy a szájába tömött rongytól megfullad.

Már a nyomozás elején sejtették, hol kell keresni a tetteseket. Először csak tanúként hallgatták ki őket, majd poligráfos vizsgálatot is elvégeztek.

A gyanúsítottakat szerdán azután vették őrizetbe, hogy lakossági bejelentésre egy kocsolai ház udvarán lévő kútban megtalálták a három csuklyát és azt a ruhát, amelyet az elkövetéskor viseltek.

A három - 18, 28 és 31 éves -, büntetlen előéletű kocsolai férfi részleges beismerő vallomást tett, a kapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A csoportosan elkövetett rablási kísérlet öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.