Cozma-gyilkosság: újabb hat ember őrizetben

2009.09.17. 20:36
Csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják azt a hat férfit, akiket csütörtökön a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a rendőrség.

Nyolc hónappal Marian Cozma román válogatott kézilabdás, az MKB Veszprém játékosának megkéselése után újabb hat embert vetek őrizetbe a gyilkosságon dolgozó rendőrök.

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a nyomozók a büntetőeljárás részeként csütörtökön több mint kétszáz "felismerésre bemutatást" hajtottak végre a megyei főkapitányság épületében. Ennek nyomán hat embert vettek őrizetbe, akiket csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak. A rendőrség a megyei ügyészségen kezdeményezi a hat férfi - az enyingi S. Tamás, R. István és K. Sándor, a szebényi K. Róbert, valamint a veszprémi B. Csaba és B. Iván - előzetes letartóztatását.

Legutóbb augusztusban vett újabb gyanúsítottat őrizetbe a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban. A most őrizetbe vett hat férfin kívül összesen öten vannak előzetesben, akiket kapcsolatba hoztak a Cozma-gylikossággal.

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársai - a szerb válogatott Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.